تجهیزات لازم برای نگهداری از دیسکس
سلام دوستان من
از اونجا که نگهداری دیسکس یعنی حفظ نظافت و تعویض آب ....و در کل داشتن تانکی با آب با کیفیت من این قسمت رو به این صورت شروع میکنم
برای نگه داری دیسکس به صورت حرفه ایی به این موارد نیاز داریم
1-داشتن یک دماسنج حرفه ایی:
تمام منابعی که در مورد دیسکس هستند حتما در مورد دمای محیط نگهداری از دیسکس مطلب نوشتن و گفتن که این ماهی به دمای محیط حساس است. از اونجا که دماسنجهای موجود در بازار ماهی ...همشون....دقت خوبی ندارن ...مخصوصا ارزوناش.....بهتره از یک دماسنج دقیق استفاده شود. معمولا دماسنج های بازار ماهی مخصوصا چینی های ارزون دمای درست و دقیقی رو نشون نمیدن.
2-داشتن یک دستگاه تی دی اس متر:
برای اندازه گیری سختی آب ............دیسکس ها به آب سبک و اسیدی نیاز دارن.
3-داشتن کاغذ ترونسل:
برای اندازه گیری ph آب.
4-فیلتر تصفیه ro :
داشتن آب سبک ملزم به داشتن فیلتر ro است .... داشتن این فیلتر به مقدار قابله توجهی کیفیت دیسکس شما رو بالا میبره.....باعث میشه دیسکس شما خالها یا نقطه های سیا روی بدنش نزنه. این تصفیه به آکواریوم شما نصب نمیشه بلکه از این آب برای سیفون و تعویض آب استفاده میشه.
5- داشتن یک بخاری خوب با مصرف کم :
چون بخاری اکثر سال روشنه .....دمای 28تا32 درجه میخوایم.....پس کم مصرفش رو بخرید....ارزوناش مصرفش و پول برقش زیاده....مارک ایهایم ...جگوار.....میتونه گزینه های خوبی باشه. توجه کنید که وظیفه ثابت نگه داشتن دمای آکواریوم با ترموستات بخاری میباشد.حتما بعد از نصب بخاری با یک دماسنج دقیق تست کنید ترموستاتش دقیق کار کنه.و در صورت نیاز کالیبرش کنید. اگر طول تانک شما زیاد است از 2 تا بخاری کوچکتر در 2 طرف تانک استفاده کنید.
7- تصفیه uv :
.این تصفیه عوامل بیماری زا و میکروبها رو در تانک میکشه...ماهی 2 بار استفاده میشه
8- یک نور ملایم برای تانک :
نور زیاد باعث استرس ماهی میشود.
9- یک تانک با ابعاد مناسب برای دیسکس :
دوستان در مورد تانک دیسکس این رو بگم که چون کیفیت آب ملاکه حجم تانک کم نباشه........200 لیتر کمتر نباشه..تا خواص آب سریع عوض نشه......از میان ابعاد تانک فقد ارتفاع مهمه ..هر چی ارتفاع بیشتر باشه کمتر میترسه و استری میکیری....ارتفاع پیشنهادی 65 تا 1 متر. اگر تعداد ماهی ها زیاد است حجم تانک اونقدر باشه که اکسيژن کافی در تانک باشه.
10- سیستم تصفیه :
با توجه به اینکه کیفیت آب مهمه.....فیلتر قوی میخوایم....یا سامپ گوشه با مواد و مدیا خوب....یا فیلتر سطلی که مارکهای ایهایم و jbl رو پیشنهاد میکنم.
11- یک آکواریوم کوچک با وسایل جهت قرنطینه :
هیچ وقت ماهی رو که از بیرون تهیه میکنید رو یک دفعه به تانک اصلی وارد نکنید.اول چند روز قرنطینه کنید و بعد به تانک اصلی وارد شود.معمولا ماهی های وارداتی در هنگام جابجایی یا ماهی هایی که در مغازه ها است در وضع مطلوبی نگهداری نمیشن.همینطور زمانی که احساس میکنید یک ماهی مریض است از این تانک به جهت مداوا استفاده میشود.هر بار بعد از استفاده از این تانک و وسایل آن را با پرمنگنات ضد عفونی کنید.
12- تعدادی ماهی ریز :
ماهی های گوپی گزینه خوبی می باشد تا اضافه غذا های موجود در تانک را بخورند و دیسکس ها از بچه گوپی ها تغذیه کنند.
13- مخروط تخم ریزی دیسکس :
دیکی ها معمولا برای تخم گزاری نیاز به یک سطح دارن معمولا روی شیشه اک.اریوم این کار را نمیکنند. معمولا از یک تکه لوله پولیکا یا مخروط های اماده تخم ریزی دیسکس که در اکولریوم فروشی ها موجود است استفاده میشود.
من هیچ عکسی از نجهیزات نزاشتم تا تبلیغ یک مارک یا برند نشه اگر میخواهید پولی که صرف ماهی ها میکنید هدر نره به یک حدودی از این وسایل نیاز حتمی دارید.